Vinařství Lukáš Halkoci
Krása každého pravdivého vína je ukryta už v bobulích, proto ve sklepě pracuji s minimálními zásahy.
Celé je to o detailech, a tak pro dosažení nejvyšší kvality hrozny ručně sbíráme a třídíme do malých bedýnek. Všechny hrozny lisuji při nízkém tlaku, jen tak získám skvělou šťávu pro výjimečná vína.
Prémiová odrůdová vína (elegantní tmavá etiketa ve štíhlé láhvi) kvasí a zrají při nižších řízených teplotách. U těchto vín k vám promlouvá atraktivní odrůdová vůně, čistota a nekonečná svěžest moravských vín.
Naháč? Tato vína vznikají sama, tak jak je příroda stvořila. Já pouze pozoruji jejich cestu z hroznu do vaší skleničky a otevírám ve správný čas správná dvířka. Jemné odstopkování nebo šlapání hroznů nohama, šetrné lisování. Naháč poté v dřevěných sudech samovolně kvasí a zraje na vlastních kvasnicích, převážně lahvován bez filtrace, tak aby se k vám dostal projev hroznu a ročníku v co nejautentičtější podobě.