Šéfkuchař La Verandy, Radek David, vaří na Hostině na zámku
Při přípravě jídel Radka vždy inspirují suroviny v té nejlepší kvalitě a sezónnosti, které pak přemění v jídlo ve vlastním moderním provedení, stylu a chuťových kombinací. Takové kulinářské umění předvede i nám, 22.7.2018 ve Vranově nad Dyjí na Hostině na zámku.

Šéfkuchař La Verandy, Radek David, vaří na Hostině na zámku
Executive Chef pro restaurace
- La Veranda
- The Bistro
- Fajnaja familia (síť šesti restaurací)
-
Babiččina zahrada
Radek každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí. Nejvíce ho inspiruje Londýn, ve kterém vařil již ve velkém množství restaurací, např. Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room,..., poté Provence, kde měl možnost být v restauraci LA CHASSAGNETTE nebo Piemonte, kde vařil v restauraci Violetta.
Zúčastnil se už více než 60 kuchařských soutěží. Kromě ocenění Z České republiky, Rakouska (Warthu, Salzburku a Klagenfurtu), Německa (Norimberku a Stuttgartu) a Slovenska, přivezl mnoho cen jako členNárodního týmu AKC ČR ze světových soutěží v Singapuru, Lucemburku a Basileje a z kuchařské olympiády v Erfurtu.
- 2016 IKA Culinary Olympics Erfurt – Německo, zlatá medaile
- 2011 Kuchař roku – Bocuse d´Or Česká republika, 2. místo
- 2010 Expogast Culinary World Cup – Luxemburg, stříbrná medaile
- 2008 IKA Culinary Olympics Erfurt – Německo, zlatá medaile
- 2002 FHA International Salon Culinaire - Singapur, zlatá medaile
- 2002 Kuchař roku 2001 - 2002 - Česká republika, 1. místo senioři
- titul Kuchař roku 2001 - 2002
- 1999 IGEHO Basel Culinaire Mondial, stříbrná medaile
- cena Rudolfa Přibyla pro nejlepšího kuchaře
Radek David o DUŠI A TĚLE
Podle mě má každý člověk duši barevnou. Tak, jak si každý člověk užívá život. Co jí, co pije a co dělá. Celé menu jsem koncipoval tak, aby bylo pro tělo zdravé, na pohled hezké a chuťově vyvážené. Pro muže silné chutě a pro ženy zase jemné. Celé menu je vyvážené tak, aby si užili všemi smysly.